Sony şi-a redus previziunile de vânzări pentru consola principală PlayStation 5 (PS5) miercuri, după ce a avertizat cu privire la tranzacţii mai slabe ale diviziei sale cheie de jocuri video, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul japonez al jocurilor video a declarat că acum se aşteaptă să vândă 21 de milioane de unităţi ale PS5 în anul fiscal care se încheie în martie, în scădere faţă de previziunile anterioare de 25 de milioane de unităţi.

Reducerea perspectivelor vine după ce Sony a înregistrat venituri trimestriale record în cel mai important trimestru, încheiat în decembrie, care include sezonul sărbătorilor.

Sony a vândut 8,2 milioane de unităţi ale consolei sale emblematice PlayStation 5 în trimestrul al treilea fiscal, care se desfăşoară din octombrie până în decembrie.

Sony a vândut până acum 16,4 milioane de unităţi PS5 în anul fiscal curent.

Compania şi-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru anul fiscal pentru divizia sa de jocuri cu 210 miliarde de yeni, la 4,15 mii de miliarde de yeni, spunând că se aşteaptă la o scădere a vânzărilor de hardware.

Provocarea companiei constă acum în încercarea de a menţine impulsul pentru PS5, care a fost lansat cu mai bine de trei ani în urmă.

În octombrie, Sony a pus la dispoziţie o versiune reîmprospătată a consolei, cu specificaţii mai bune.

Rivalul Nintendo s-a confruntat cu o problemă similară, reuşind să menţină interesul pentru consola sa Switch, veche de aproape şapte ani, datorită noilor lansări de jocuri şi filme asociate cu personajele sale celebre, cum ar fi Super Mario.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.