Sony trebuie să se confrunte cu un proces colectiv în valoare de până la 6,3 miliarde de lire sterline (7,9 miliarde de dolari) din cauza acuzaţiilor că producătorul PlayStation a abuzat de poziţia sa dominantă, ducând la preţuri inechitabile pentru clienţi, a decis marţi un tribunal din Londra, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony Interactive Entertainment (SIE) a fost dată în judecată anul trecut, în numele a aproape nouă milioane de oameni din Regatul Unit care au cumpărat jocuri digitale sau conţinut suplimentar prin PlayStation Store al Sony.

Cazul împotriva Sony este condus de Alex Neill, o avocată a consumatorilor care a lucrat la campanii anterioare.

Ea spune că Sony a abuzat de poziţia sa dominantă solicitând ca jocurile digitale şi suplimentele să fie cumpărate şi vândute numai prin PlayStation Store, care percepe un comision de 30% dezvoltatorilor şi editorilor.

Prin urmare, clienţii au plătit preţuri mai mari pentru jocuri şi conţinut suplimentar decât ar fi făcut-o altfel.

Avocaţii Sony au susţinut că acest cazul a fost ”defectuos de la început până la sfârşit” şi au spus că ar trebui respins.

Tribunalul de Apel pentru Concurenţă a hotărât că procesul lui Neill poate continua, deşi a spus că persoanele care au făcut achiziţii din PlayStation Store după ce procesul a fost înregistrat, în 2022, ar trebui eliminate din clasa de reclamanţi propusă.

Neill a spus într-o declaraţie că decizia de marţi este ”primul pas pentru a se asigura că consumatorii primesc înapoi ceea ce li se datorează”.

Sony nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.