Societe Generale a fost de acord să plătească 105 milioane de dolari pentru a soluţiona litigiile cu investitori americani care acuză banca franceză că a încălcat legea antitrust prin conspirarea cu bănci rivale pentru a manipula Euribor, un indicator cheie european al ratei dobânzii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înţelegere preliminară a fost depusă vineri seara la Tribunalul Districtual al SUA din Manhattan şi necesită aprobarea unui judecător.

Dacă va fi aprobat, acordul ar însemna că investitorii au obţinut 651,5 milioane de dolari din decontări cu şapte bănci.

Băncile care au încheiat anterior acorduri de acest tip, pentru un total de 546,5 milioane de dolari, sunt Barclays, Citigroup, Credit Agricole, Deutsche Bank, HSBC Holdings şi JPMorgan Chase & Co.

Euribor este echivalentul în euro al fostului indicator de referinţă al dobânzii Libor.

Investitorii, inclusiv fondul de pensii din California State Teachers' Pensionement System, au acuzat băncile că au trucat Euribor şi au fixat preţuri la instrumentele derivate bazate pe Euribor, din iunie 2005 până în martie 2011, pentru a profita pe cheltuiala lor.

Societe Generale a negat faptele greşite, în acordul convenit pentru încheierea litigiului arată actele instanţei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.