Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a anunţat joi că a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, necesară în campania de iarnă 2017-2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza contractului, SNS SA va livra o cantitate de 300.000 tone sare pentru deszăpezire către cele şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa)”, a anunţat Salrom.

Oficialii companiei spun că sunt pregătiţi să asigure ”în mod ritmic şi la timp” livrarea sării pentru deszăpezire în sezonul de iarnă 2017-2018, atât către CNAIR, cât şi către alţi clienţi, autortităţi şi instituţii locale, alte persoane fizice şi juridice.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa şi are şapte sucursale.

Compania are capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Salrom a înregistrat o scădere de 1,5% a afacerilor anul trecut, până la 297,1 milioane lei, în principal din cauza scăderii vânzărilor de sare pe piaţa externă, aceasta fiind însă compensată parţial de avansul vânzărilor pe piaţa internă şi a veniturilor din turism.

Pentru anul 2017, compania îşi propune realizarea unei cifre de afaceri de 325,79 milioane lei, în creştere cu 9,66% faţă de 2016. Pentru profitul brut, compania are în plan o creştere cu 30,43% faţă de anul trecut. 

În 2016, compania a înregistrat un profit net de 30,1 milioane lei, în creştere cu 90% faţă de anul anterior. 

Producţia totală de sare obţinută a fost de 2,1 milioane de tone, iar producţia de calcar realizată a fost de 1,1 milioane de tone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.