Skoda Auto, divizia cehă a grupului german Volkswagen, a reluat duminică activităţile productive, după o pauză de două săptămâni luată din cauza lipsei semiconductorilor, a declarat un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a anunţat pe 7 octombrie că ”va reduce semnificativ sau chiar va opri” producţia, începând din 18 octombrie şi până la sfârşitul acestui an, din cauza deficitului de semiconductori existent la nivel global, care afectează sectorul auto.

”Pot confirma că majoritatea liniilor de producţie ale Skoda Auto vor relua activitatea, după o întrerupere de două săptămâni, în această seară, începând cu tura de noapte, la ora 22:00”, a spus Kamila Biddle, confirmând o informaţie publicată anterior de agenţia de presă CTK.

Asociaţia Cehă a Industriei Auto a declarat că producătorii de automobile din Cehia vor produce anul acesta cu un sfert de milion mai puţine maşini decât erau aşteptările, din cauza deficitului global de semiconductori, costând sectorul auto ceh 200 de miliarde de coroane (9 miliarde de dolari) în vânzări.

Sectorul auto este coloana vertebrală a economiei cehe, angajând 180.000 de lucrători şi reprezentând un sfert din producţia industrială.

Economia cehă a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere mai lentă decât era anticipat, arătând o redresare încetinită de scăderea cererii externe şi criza globală din lanţurile de aprovizionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.