Principalii responsabili din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi din instituţii de stat, reprezentanţi ai confederaţiei patronale a IMM-urilor şi ai băncilor, antreprenori de succes, finanţatori şi consultanţi de business vor participa vineri, 26 februarie, începând cu ora 10.00, la videoconferinţa "IMM-urile, oxigen pentru România", la care se va dezbate situaţia IMM-urilor în criza provocată de pandemie, precum şi măsurile de sprijinire a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoconferinţa va fi transmisă live la televiziunea de business Profit.ro TV, pe pagina Agenţiei de presa News.ro şi pe pagina de Facebook a News.ro

La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox vor lua cuvântul ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, secretarul de stat în minister Valentina Saygo, Florin Jianu - Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Cristian Păun - Preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Andrei Pitiş - Founder & CEO Simple Capital, Sorin Drăgulin - Director de Produse, Segmente şi Managementul Valorii Clientului, UniCredit Bank, Ionuţ Ţaţa - Fondator, Iceberg/Cluster pentru Inovare şi Tehnologie - Digital Innovation Hub, Peter Barta - Co-Fondator, The Long Run, MIhaela Oţel – Head of Financing Product, Business Banking, ING Bank Romania.

Principalele subiecte dezbătute vor fi:

  • Care sunt cele mai importante probleme ale IMM-urilor în criză: finanţarea, desfacerea, structura de business, lipsa unui plan de avarie, comunicarea internă cu angajaţii sau externă, concurenţa?
  • Cum se implică statul în susţinerea şi dezvoltarea IMM şi ce surse de finanţare au la dispoziţie companiile de talie mică şi medie? Programele de ajutor de stat pentru IMM-uri. Măsurile 1, 2 şi 3 - evaluare. Programul IMM Invest - evaluare şi perspective. Alte programe cu garanţii de stat de sprijin şi finanţare a IMM-urilor. Ce noi programe vor fi lansate? Rolul FNGCIMM în schemele de ajutor de stat.
  • Reducerea birocraţiei şi accesul IMM-urilor la inovaţie şi digitalizare. Susţinerea afacerilor inovative. Soluţii de digitalizare pentru IMM-uri.
  • Ce lecţii pot fi învăţate de la antreprenorii care au dezvoltat o afacere de succes. Experienţa Business Angels. Sprijinirea start-up-urilor.
  • Creditarea pentru IMM-uri: ce bănci sunt interesate sa le dea bani întreprinderilor mici şi mijlocii şi care sunt condiţiile de creditare?

Cu sub 30 de IMM-uri la mia de locuitori, România era anul trecut pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la indicatorul care arată nivelul oxigenului din economie. IMM-urile sunt motorul economiei, însă, în astfel de situaţii cum este criza Covid-19, ele sunt primele care suferă din lipsă de consolidare a afacerii, lipsa unui capital financiar, structură de business, alocare de bugete de criză, plan de avarie, comunicare internă cu angajaţii sau externă - furnizori, clienţi.

Aproape 61% dintre companiile private mici şi mijlocii din România şi-au redus activitatea în 2020, conform lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România 2020". 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiară actualizată în contextul pandemiei, dinamică şi considerând scenarii multiple şi le lipseşte acel fond de rezervă pe care să se bazeze în lunile următoare. Implementarea strategiei de business 2021 depinde pentru o parte din IMM-uri de granturile guvernamentale şi alte măsuri economice, fiscale.

Deşi criza sanitar-economică a afectat peste jumătate dintre IMM-uri, sunt multe firme cu apetit pentru dezvoltare atât pe piaţa internă, cât şi pe cea  externă, precum şi antreprenori dispuşi să se reorienteze sau chiar să o ia de la capăt. Mulţi antreprenori de succes sunt business angels şi experienţa lor, a consultanţilor în afaceri şi a băncilor poate fi folositoare celor care au şi dezvoltă IMM-uri.

Parteneri ai evenimentului sunt Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIMMPR), Alpha Bank, UniCredit Bank, ING Bank România, UP Achiziţii.

Mai multe detalii despre eveniment la: http://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-imm-urile-oxigen-pentru-romania-19949932

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.