Siemens va transfera o parte din pachetul său de acţiuni la Siemens Energy AG către fondul său de pensii, o mişcare care va reduce dimensiunea unei revizuiri în scădere a valorii activelor, pe care conglomeratul german va trebui să o suporte în urma scăderii preţului acţiunilor sale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea vine la mai puţin de o săptămână după ce acţiunile Siemens Energy au scăzut cu o treime după ce compania a avertizat despre probleme mai profunde de calitate la Siemens Gamesa, la doar câteva săptămâni după ce grupul a reuşit să achiziţioneze pachetul de acţiuni rămas în unitatea de turbine eoliene.

Siemens îşi va reduce participaţia directă în Siemens Energy, care a fost disociată de Siemens în 2020, la 25,1%, de la 31,9%, a anunţat miercuri seara.

Pe baza preţului de închidere de miercuri, pachetul de 25,1% era în valoare de aproximativ 3,14 miliarde de euro.

”Acesta este un prim pas vizibil, intenţionăm să reducem şi mai mult pachetul de acţiuni la Siemens Energy, pas cu pas”, a spus un purtător de cuvânt al Siemens, întrebat de ce a încetat să reducă participaţia la 25,1%, ceea ce constituie o minoritate de blocare.

Siemens, cel mai mare acţionar al Siemens Energy, încearcă de ceva vreme să-şi reducă participaţia, dar fluctuaţiile preţului acţiunilor ca urmare a avertizărilor privind profitul şi a problemelor la Siemens Gamesa au întârziat orice reducere substanţială a participaţiei.

Siemens trebuie să ajusteze valoarea participaţiei sale directe la sfârşitul fiecărui trimestru, 30 iunie fiind următoarea dată cheie, ceea ce înseamnă că va trebui să reducă valoarea participaţiei de 25,1%, în conformitate cu scăderea de 23% a preţului acţiunilor Siemens Energy.

Pe baza preţului de închidere de miercuri, asta ar putea duce la o depreciere de aproximativ 900 de milioane de euro.

Siemens Energy a avertizat săptămâna trecută că problemele de calitate la unitatea sa de turbine eoliene vor avea nevoie ani de zile pentru a fi rezolvate, dând o lovitură grea unuia dintre cei mai mari furnizori ai afacerilor în expansiune cu surse regenerabile la nivel mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.