Compania germană Siemens Energy vinde Trench, divizia sa producătoare de echipamente de înaltă tensiune, către firma de capital privat Triton, după ce a anunţat o revizuire a afacerii la începutul acestui an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Siemens a declarat că angajaţii au fost informaţi despre tranzacţie, adăugând că tranzacţia este încă supusă aprobării de către reprezentanţii muncii.

Trench, care produce bucşe, transformatoare şi produse cu bobine, are aproximativ 2.500 de angajaţi, mai puţin de 3% din totalul personalului Siemens Energy.

Compania a refuzat să comenteze valoarea tranzacţiei.

Publicaţia Handelsblatt, care a scris pentru prima dată despre vânzare, a declarat că preţul se situează la nivelul unei sume de trei cifre în milioane de euro.

Siemens Energy, care se confruntă cu pierderi la divizia sa de energie eoliană Siemens Gamesa, se aşteaptă la o pierdere netă de 4,5 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari) în anul financiar curent.

Surse au declarat pentru Reuters, la începutul acestui an, că grupul se gândeşte să închidă fabrici şi să externalizeze producţia unor componente, ca răspuns la criză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.