CEO-ul Siemens Energy, Christian Bruch, a declarat luni că compania trebuie să încetinească lansarea de noi produse după ce a rezervat costuri de 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) din cauza problemelor de calitate la unitatea sa de turbine eoliene, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iunie, Siemens Energy şi-a anulat prognoza de profit şi a avertizat că problemele costisitoare la filiala de turbine eoliene Siemens Gamesa ar putea dura ani de zile, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor Siemens Energy.

Consiliul de administraţie al Siemens Gamesa analizează problemele de calitate, despre care unii analişti au sugerat că s-ar putea dovedi a fi omniprezente în industrie.

”Problemele de calitate rezultă într-adevăr din trecut, dar cred că avem platforme lansate prea repede pe piaţă. Aceasta nu este o problemă de cost în sine, este într-adevăr o problemă de calitate în ceea ce priveşte mersul prea rapid cu produse noi pe piaţă. Celălalt lucru este, evident, acum stabilizarea afacerii în ceea ce priveşte dezvoltarea de noi fabrici”, a declarat Bruch luni, pentru CNBC.

Deşi mult sub estimările cele mai pesimiste, Siemens Energy a spus că impactul de 2,2 miliarde de euro îi va împinge pierderea netă din acest an la aproximativ 4,5 miliarde de euro, semnificativ mai rău decât se aştepta anterior.

Pe o notă pozitivă, Siemens Energy, născută din separarea de grup a fostei divizii de gaze şi energie a conglomeratului german Siemens, a înregistrat o creştere puternică a comenzilor şi a veniturilor şi a raportat luni un record de comenzi, de 109 miliarde de euro, în raportul său fiscal al veniturilor din trimestrul trei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.