Gigantul german al energiei eoliene Siemens Energy a cerut joi garanţii din partea guvernului german, din cauza problemelor financiare provocate de rata ridicată de defectare a turbinelor sale, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor companiei cu 35%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a ajuns în atenţia investitorilor la începutul acestui an, când şi-a anulat estimările referitoare la profit, invocând ”o creştere substanţială a ratei de defecţiuni ale componentelor turbinelor eoliene” la divizia sa eoliană Siemens Gamesa.

De asemenea, compania a avertizat că problemele majore de la Siemens Gamesa ar putea dura ani de zile.

”Creşterea puternică a aportului de comenzi, în special în fostele zone de afaceri Gaz şi Energie, duce la o nevoie tot mai mare de garanţii pentru proiecte pe termen lung”, a spus compania într-un comunicat.

”Având în vedere această cerinţă, Comitetul executiv evaluează diferite măsuri de consolidare a bilanţului Siemens Energy şi se află în discuţii preliminare cu diferite părţi interesate, inclusiv parteneri bancari şi guvernul german, pentru a asigura accesul la un volum tot mai mare de garanţii necesare pentru a facilita a anticipat o creştere puternică”, a adăugat acesta.

Săptămânalul german de ştiri de afaceri WirtschaftsWoche a relatat joi că Siemens Energy doreşte să obţină garanţii de până la 15 miliarde de euro (15,8 miliarde de dolari).

Siemens Energy nu a fost disponibilă imediat pentru a comenta cifra raportată, atunci când a fost contactată de CNBC.

Compania, care nu a comentat în continuare cu privire la detaliile financiare ale unui pachet de sprijin vizat, a declarat că rezultatele sale financiare pentru anul fiscal 2023 sunt aşteptate să fie pe deplin în conformitate cupreviziunile sale.

Siemens Energy urmează să-şi raporteze rezultatele fiscale din trimestrul al patrulea pe 15 noiembrie.

Compania a declarat joi că încă nu a decis bugetul anual pentru 2024.

”Afacerea eoliană Siemens Gamesa lucrează la problemele de calitate şi abordează provocările legate de extinderea offshore, aşa cum a anunţat în comunicarea din trimestrul al treilea pentru anul fiscal 2023”, a spus Siemens Energy.

Acţiunile Siemens Energy au scăzut până la nivelul inferior al indicelui paneuropean Stoxx 600, pe măsură ce vânzările acţiunilor s-au adâncit joi. Acţiunile companiei au scăzut cu 60% în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.