Shopify concediază aproximativ 1.000 de lucrători, sau aproximativ 10% din forţa de muncă globală, iar în urma anunţului acţiunile companiei au scăzut marţi cu peste 16%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o notă adresată personalului, CEO-ul Tobi Lutke a recunoscut că a evaluat greşit cât va dura boom-ul comerţului electronic generat de pandemie şi, pe fondul unei retrageri mai ample a cheltuielilor online, Shopify va renunţa la o serie de roluri.

Shopify avea peste 10.000 de angajaţi la 31 decembrie 2021, potrivit unui document depos la autorităţile de reglementare a bursei de valori.

Reducerile de personal vor afecta toate diviziile Shopify, deşi cele mai multe vor avea loc în recrutare, asistenţă şi vânzări, iar ”în întreaga companie” vor fi eliminate ”rolurile supraspecializate şi duplicate”, a spus Lutke în notă.

Companiile de tehnologie au anunţat disponibilizări, îngheţarea angajărilor şi anularea ofertelor de locuri de muncă, în contextul incertitudinii economice şi a tendinţelor pandemiei de Covid, care se diminuează.

La începutul acestei luni, Google, Alphabet, şi proprietarul Facebook, Meta, au spus că vor încetini ritmul angajărilor.

Companii precum Netflix şi Coinbase au anunţat concedieri.

Compania canadiană, care oferă instrumente pentru companii pentru a vinde produse online, a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai boom-ului comerţului electronic generat de pandemie.

Pe măsură ce magazinele s-au redeschis şi consumatorii s-au reîntors la obiceiurile de cumpărături anterioare pandemiei, Shopify şi alte companii din sectorul comerţului electronic au început să se confrunte cu îngrijorările că nu vor putea susţine creşterea puternică de care s-au bucurat.

Shopify a pariat că mixul tot mai mare al cheltuielilor online faţă de comerţul din magazine ”va avansa permanent în următorii 5 sau chiar 10 ani”, a spus Lutke.

În cel mai recent raport privind veniturile, Shopify a estimat că creşterea veniturilor va fi mai mică în prima jumătate a anului, pe măsură ce vor exista comparaţii dure faţă de epoca pandemiei.

Compania este programată să raporteze veniturile din al doilea trimestru miercuri.

Shopify a spus că angajaţii care sunt disponibilizaţi vor primi o indemnizaţie de concediere echivalentă cu salariile aferente unei perioade de 16 săptămâni, plus pentru încă o săptămână pentru fiecare an de muncă în companie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.