Shell vinde afacerile sale cu energie pentru locuinţe din Marea Britanie şi Germania furnizorului britanic de energie Octopus Energy Group, ca parte a unei înţelegeri în care cele două companii explorează un parteneriat în domeniul încărcării vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rentabilitatea sectorului britanic al energiei cu amănuntul a fost sub presiune în ultimii ani, deoarece companiile s-au luptat cu creşterea costurilor cu ridicata şi cu plafonarea preţurilor pe care le pot percepe clienţilor, impusă de autoritatea de reglementare Ofgem.

”Acest acord urmează anunţului din timpul Zilei Pieţelor de Capital de a cesiona afacerea noastră cu amănuntul de energie la domiciliu în Europa”, a declarat Steve Hill, vicepreşedinte executiv al Shell.

El a spus că Shell se concentrează pe proiecte şi ţări în care crede că poate oferi cea mai mare valoare.

Shell Energy Retail Limited din Marea Britanie şi Shell Energy Retail GmbH din Germania furnizează servicii interne de gaze, energie şi bandă largă pentru aproximativ două milioane de clienţi şi operează sub marca Shell Energy.

Achiziţia va face probabil ca Octopus să devină al doilea cel mai mare furnizor de energie pentru locuinţe din Marea Britanie, cu aproximativ 6,5 milioane de clienţi, pe locul doi după British Gas al Centrica, care are aproximativ 7,5 milioane de clienţi cu amănuntul.

Octopus a achiziţionat anul trecut rivalul Bulb, care a fost unul dintre cei mai mari furnizori de energie care s-a prăbuşit în 2021 din cauza creşterii preţurilor cu ridicata la gaze şi electricitate.

”Clienţii Shell Energy Retail ar trebui să stea liniştiţi deocamdată, se aşteaptă ca afacerea să se finalizeze în al patrulea trimestru din 2023, după aprobarea autorităţilor de reglementare, şi vor fi contactaţi la acel moment”, a spus Octopus într-un comunicat.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite imediat, dar sursele au estimat anterior valoarea tranzacţiei la 50-100 de milioane de dolari.

Shell şi Octopus au semnat, de asemenea, un memorandum de înţelegere pentru a explora un potenţial parteneriat internaţional privind încărcarea vehiculelor electrice, inclusiv pentru abonaţii Shell Recharge, a spus Shell.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.