Shell a anunţat marţi că a decis să renunţe la afacerile sale cu energie electrică pentru populaţie din Marea Britanie, Germania şi Ţările de Jos, din cauza profitabilităţii slabe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a lansat o revizuire strategică a afacerilor sale europene de retail în ianuarie, invocând ”condiţii dure pe piaţă”, la scurt timp după ce CEO-ul Wael Sawan şi-a preluat mandatul.

"Această revizuire s-a încheiat acum şi, în consecinţă, intenţionăm să părăsim acele afaceri. Un proces de vânzare este deja în curs, cu intenţia de a ajunge la un acord cu un potenţial cumpărător în următoarele luni", a spus Shell într-un comunicat.

Reuters a relatat luna trecută că trei dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din Marea Britanie şi-au exprimat interesul să achiziţioneze afacerea cu amănuntul a Shell din Marea Britanie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.