Afacerile din sectorul serviciilor, prestate în principal către companii, au crescut cu 10,6% în 2019, serie brută, faţă de anul anterior, ritm crescut faţă de cel din 2018, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În anul 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în termeni nominali faţă de anul 2017 ca serie brută cu 10,3%.

În 2019, afacerile au crescut, pe ansamblu, cu 10,6%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,1%), activitǎţile de comunicaţii (+6,9%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna decembrie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 9,4%, creştere susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,5%), activităţile de comunicaţii (+12,6%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,9%).

Activităţile de transporturi au scăzut cu 0,2%.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.