Afacerile din sectorul serviciilor, prestate în principal către companii, au crescut în aprilie cu 16,1%, serie brută, faţă de aceaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 13,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 16,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17%.

Creşterea a fost susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+36,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+19,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,8%), activităţile de transporturi (+10,5%) şi activităţile de comunicaţii (+5,8%).

În primele 4 luni, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 15,7%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.