Directorul general al gigantului de bunuri de larg consum Unilever, Alan Jope, a declarat marţi că preţurile bunurilor de larg consum vor continua probabil să crească pe termen scurt, adăugând că grupul pe care îl conduce are un indicator privind inflaţia ridicată datorită afacerilor pe pieţe precum Argentina şi Turcia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind cu Joumanna Bercetche de la CNBC la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia, Alan Jope a vorbit despre modul în care firma sa îşi gestionează operaţiunile în climatul actual.

”În ultimele 18 luni, am observat o presiune extraordinară a costurilor de intrare… aceasta se referă la produse derivate petrochimice, produse derivate agricole, energie, transport, logistică”, a spus el.

”De ceva vreme se realizează şi am accelerat ritmul de creştere a preţurilor pe care a trebuit să le introducem pe piaţă”, a adăugat el. „Până acum, răspunsul consumatorului în ceea ce priveşte volumul a fost foarte redus, consumatorul a fost foarte rezistent”, a spus Jope.

El a mai declarat că ”Vedem perspectiva unei elasticităţi mai mari a volumului, pe măsură ce costurile energiei de iarnă lovesc, pe măsură ce nivelurile de economii ale gospodăriilor scad şi acel tampon dispare şi preţurile continuă să crească”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.