Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a vândut luni primul său tweet, prin licitaţie, pentru puţin peste 2,9 milioane de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tweetul este sub forma unui activ digital unic, care nu poate fi replicat, cunoscut sub numele de jeton nefungibil (non-fungible token - NFT), a cărui popularitate a explodat în 2021.

Fiecare NFT are propria semnătură digitală bazată pe tehnologia blockchain, care permite oricui să verifice autenticitatea activului şi proprietarul acestuia.

Tweetul, "just setting up my twttr" (”tocmai îmi configurez contul de Twitter”), a fost primul scris de Dorsey, pe 21 martie 2006.

NFT a fost vândut prin licitaţie pe o platformă numită Valuables, deţinută de compania americană Cent.

Acesta a fost cumpărat prin intermediul criptomonedei Ether, pentru 1630,5825601 ETH, care la momentul vânzării valora 2,915 milioane de dolari, a declarat Cameron Hejazi, CEO şi co-fondator al companiei Cent.

Cent a confirmat că numele cumpărătorului este Sina Estavi.

Potrivit profilului de Twitter @sinaEstavi, acesta este din Malaezia şi este CEO al companiei de blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters, întrebat fiind despre achiziţie, că este ”recunoscător”.

Pe 6 martie, Dorsey, care este un entuziast al bitcoin, a postat pe Twitter un link către un site unde NFT-ul cu primul său tweet a fost listat pentru vânzare. Pe 9 martie, acesta a anunţat într-un alt tweet că suma obţinută din vînzare va fi convertită în bitcoin şi că o va dina persoanelor afectate de Covid-19 din Africa.

Dorsey va primi 95% din suma obţinută din vânzarea tweetului său, iar compania Cent va primi 5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.