Tehnologia 5G ar putea genera venituri de 3,2 miliarde dolari pentru jucătorii din piaţa IT&C din România în 2026, în timp ce întregul proces de digitalizare ar putea aduce venturi totale de 8,4 miliarde dolari, a declarat luni directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros, cu ocazia primei demonstraţii live a tehologiei 5G din Europa de Sud-Est, organizate de Telekom România şi Ericsson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tehnologia 5G ar putea oferi utilizatorilor de internet din România, începând cu 2020, viteze de câteva ori mai mari decât în 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps, de 60 de ori mai mari decât vitezele atinse, în mod obişnuit, în 4G. Tehnologia 5G este parte esenţială din procesul de digitalizare, proces care va aduce jucătorilor din IT&C venituri de 8,4 miliarde dolari în 2026, potrivit lui Majoros. ”Procesul de digitalizare va aduce companiilor din IT&C venituri totale de 8,4 miliarde dolari în 2026. Din această sumă, 5G va reprezenta 3,2 miliarde dolari”, a declarat Majoros. Telekom România şi Ericsson au efectut luni, în Bucureşti, prima demonstraţie live a unei tehnologii 5G în Europa de Sud-Est. Cele două companii fac această demonstraţie înainte de lansarea comercială, pentru a fi mai pregătite să ofere această tehnologie clienţilor, a subliniat directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros. Această tehnologie va coexista cu 4G mai mulţi ani, oferind, la început, viteze mai mari strict în aplicaţiile care au nevoie de viteze superioare, potrivit reprezentanţilor Telekom. Guvernul ia toate măsurile pentru a putea acorda primele licenţe pentru reţele de telecomunicaţii 5G în 2018, astfel încât utilizatorii să poată avea acces la aceste servicii începând cu 2020, a declarat luni ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.