Producătorii de automobile şi furnizorii de energie europeni trebuie să colaboreze mai mult pentru a ajunge din urmă China în ceea ce priveşte dimensiunea sectorului vehiculelor electrice (EV), a declarat marţi şeful Renault, Luca de Meo, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există spaţiu pentru colaborare în Europa pentru majoritatea producătorilor, în special în partea din amonte a lanţului valoric al vehiculelor electrice, cum ar fi aprovizionarea cu minerale şi producţia, a spus de Meo în timpul unei conferinţe de presă susţinută în marja Salonului Auto Internaţional de la Geneva.

Europa este în urma Chinei în ceea ce priveşte accesul la materiale, capacitatea de rafinare şi gigafabricile şi trebuie să facă mai mult ”pentru a crea puterea şi amploarea pe care China le-a atins în privinţa vehiculelor electrice”, a spus şeful Renault.

De Meo a îndemnat, de asemenea, autorităţile şi guvernele UE să preseze furnizorii de energie şi producătorii de maşini să colaboreze pentru a ajuta la accelerarea implementării infrastructurii de încărcare şi să folosească vehiculele electrice pentru a stoca energie pentru reţea, deoarece acestea pot acţiona ca furnizori de energie atunci când este necesar.

”Europa este un peisaj foarte fragmentat, ceea ce face frumuseţea sa”, dar acest lucru o încetineşte în ceea ce priveşte anumite tipuri de tranziţii, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.