Şeful McDonald's din Marea Britanie a fost chemat pentru a fi audiat în Parlament, după ce lanţul de fast-food a fost vizat de acuzaţii de agresiune sexuală, rasism şi hărţuire în francizele sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alistair Macrow, directorul general al McDonald's în Marea Britanie şi Irlanda, va apărea în faţa deputaţilor pe 14 noiembrie, a anunţat Comisia pentru afaceri şi comerţ din parlamentul britanic într-un comunicat, preluat de Bloomberg şi citat de Profit.ro. Parlamentarii vor întreba, probabil, ce a făcut McDonald's pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, după ce BBC a relatat, în iulie, că peste 100 de actuali şi foşti angajaţi au afirmat că au fost expuşi la o cultură toxică.

Lucrători cu vârste de doar 17 ani au declarat că s-au confruntat în mod regulat cu hărţuirea sexuală din partea colegilor şi chiar a managerilor.

Comisia va audia, de asemenea, un francizat McDonald's şi doi sindicalişti.

McDonald's este unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat din Marea Britanie. Gigantul din fast-food are peste 170.000 de angajaţi în 1.450 de restaurante, potrivit BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.