Fiscul este o instituţie independentă, care nu îşi setează un calendar al acţiunilor în funcţie de declaraţiile oamenilor politici, iar acţiunile instituţiei nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei, a afirmat vineri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, întrebat despre controalele efectuate de inspectorii fiscali la sediul publicaţiei online Rise Project.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii de la Rise Project au anunţat joi că fac obiectul unui control al ANAF, asociat în spaţiul public cu anchetele care l-au vizat pe liderul PSD Liviu Dragnea. Dragnea a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se încearcă compromiterea sa.

Stan a precizat vineri că ANAF nu este o instituţie care îşi stabileşte calendarul de acţiuni în funcţie de declaraţiile oamenilor politic.

”ANAF nu este o instituţie politică, nu ne facem calendarul de acţiuni de control în funcţie de declaraţiile anumitor politicieni. Avem un calendar şi o strategie clară. Controalele noastre nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei”, a afirmat Stan, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă presa reprezintă, din punct de vedere al Fiscului, un risc fiscal, el a dat un răspuns negativ.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.