Directorul general al Airbnb, Brian Chesky, a declarat, joi, că oamenii nu vor mai reveni niciodată la stilul de a călătorii anterior pandemiei de coronavirus, urmând să caute mii de oraşe mai mici şi să petreacă mai mult timp cu prietenii şi familia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turismul tradiţional şi vizitarea unor destinaţii globale de top vor fi diminuate semnificativ, călătorii urmând să fie atraşi de comunităţile mai mici şi să zboare mai puţin pentru întâlniri de afaceri.

Airbnb a fost afectată de pandemia de Covid-19 la începutul anului 2020, afacerile de închiriere a spaţiilor de cazare scăzând cu 80% pe parcursul a opt săptămâni.

După relaxarea măsurilor de carantină, călătorii au optat pentru cazarea în locuinţe, în loc de hoteluri, ajutând Airbnb să obţină un profit surprinzător în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a beneficiat şi de pe urma interesului pentru închirierea de locuinţe în afara marilor oraşe.

Airbnb s-a listat la bursă în decembrie, preţul acţiunilor sale crescând de peste două ori la debutul pe bursă.

Joi, acţiunile Airbnb au crescut cu peste 10%, la un maxim record de 187,42 dolari pe unitate.

Platforma de închirieri a anulat rezervările din zona Washington D.C. pentru inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden de miercurea viitoare, după ce autorităţile au avertizat să eixstă riscul venirii unor miliţii înarmate.

Chesky a vorbit, la conferinţa Reuters Next, despre o demonstraţie a susţinătorilor supremaţiei albe din Charlottesville, Virginia, el spunând că nu vrea ca platforma să faciliteze prezenţa unor oameni care călătoresc pentru a comite acte de violenţă în comunităţi.

Airbnb a luat decizia de anulare a rezervărilor după ce s-a consultat cu oficiali locali şi federali şi după ce un număr de gazde s-au îngrijorat şi au cerut anularea rezervărilor.

Cu toate acestea, lanţuri hoteliere majore, între care Hilton Worldwide Holdings şi Marriott International, au anunţat că păstrează rezervările existente.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.