Lucrările de construcţii au înregistrat în a patra lună a acestui an o scădere cu 19,6% faţă de aprilie 2016, afectate de declinul lucrărilor de infrastructură şi de construcţii nerezidenţiale, în timp ce construcţia de locuinţe a continuat să avanseze semnificativ, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este a patra lună de scădere din 2017, după un declin  de 1,1% în ianuarie, 3,4% în februarie şi 1% în martie. Cumulat, în primele patru luni din 2017, sectorul construcţiilor a scăzut cu 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În aprilie, lucrările de infrastructură au înregistrat cel mai pronunţat declin, dar construcţia de locuinţe a crescut substanţial. 

”Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 40,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,1%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 39,7%”, se arată în comunicatul INS.

Pe elemente de structură, în aprilie 2017 s-au înregistrat scăderi faţă de a patra lună a anului trecut la toate cele trei categorii: lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 43,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au diminuat cu 40,7%, iar lucrările de construcţii noi au scăzut cu 5,7%.

Faţă de martie, lucrările de construcţii au scăzut în aprilie cu 11,6%, pe serie brută, şi cu 7,6% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.

În 2016, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,8% faţă de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.