Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, s-a întâlnit joi cu ministrul argentinian al Economiei, Luis Caputo, salutând ceea ce ea a numit ”paşi importanţi” ai guvernului Milei pentru a restabili sustenabilitatea bugetară, a susţine cursul de schimb şi a combate inflaţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există nicio îndoială că aceasta a fost şi va continua să fie o perioadă dificilă de tranziţie economică pentru poporul argentinian”, a spus Yellen în declaraţiile pregătite pentru prima ei întâlnire cu Caputo.

Ea a afirmat că protejarea celor mai vulnerabili în timpul tranziţiei este de o importanţă vitală.

Yellen, ultimul dintr-un şir de oficiali americani care s-a întâlnit cu înalţi oficiali argentinieni de la preluarea mandatului de preşedinte de către Javier Milei, l-a lăudat pe Caputo pentru conducerea sa.

”Administraţia Milei a moştenit o sarcină de stabilizare dificilă, dar a făcut deja câţiva paşi importanţi pentru restabilirea sustenabilităţii fiscale, ajustarea cursului de schimb şi combaterea inflaţiei”, a spus ea.

Caputo i-a spus lui Yellen că guvernul lui Milei ştia că reformele vor fi provocatoare, dar a declarat că este ”foarte încrezător” că acestea vor reprezenta ”un punct de inflexiune” pentru ţara sa.

Yellen a spus că a văzut multe domenii de colaborare între SUA şi Argentina, pe probleme cheie de pe ordinea de zi, în timpul întâlnirii de săptămâna aceasta a oficialilor financiari din Grupul celor 20 de economii majore.

Ea a arătat că se aşteaptă ”la o relaţie activă şi constructivă” între Trezoreria SUA şi ministerul lui Caputo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.