Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA a votat miercuri pentru revizuirea regulilor pentru fondurile cu capital privat şi fondurile de hedging, dar, într-o victorie pentru industria de profil, nu a făcut mai uşor pentru investitori să dea în judecată administratorii de fonduri şi nici nu a interzis aranjamentele care facilitează pentru ca unii investitori să încaseze mai mult decât alţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de cinci membri a autorităţii de reglementare a valorilor mobiliare a votat cu 3-2 în favoarea unei serii de modificări menite să sporească transparenţa, corectitudinea şi responsabilitatea în industria fondurilor private, care şi-a dublat activele în ultimul deceniu.

Industria administrează active de circa 20.000 de miliarde de dolari.

Noile reguli impun ca fondurile private să emită rapoarte trimestriale privind comisioanele şi performanţa şi să dezvăluie anumite structuri de comisioane, împiedicând în acelaşi timp acordarea unui tratament preferenţial unor investitori faţă de răscumpărări şi expunerea portofoliului.

Regulile necesită, de asemenea, fonduri pentru efectuarea de audituri anuale.

Regulile vor intra în vigoare în 60 de zile.

Unele reguli vor avea o adoptare eşalonată, în funcţie de mărimea fondurilor.

Preşedintele SEC, Gary Gensler, a declarat înainte de votul juriului că schimbările vor fi în beneficiul investitorilor în aceste fonduri, de obicei persoane bogate şi investitori instituţionali, cum ar fi fondurile de pensii şi companiile care atrag capital de la acestea.

Regulile finale de astăzi vor promova eficienţa, concurenţa, integritatea şi transparenţa consilierilor de fonduri private”, a spus Gensler, menţionând că SEC a renunţat la unele cerinţe propuse după ce a primit feedback din industrie.

Grupurile de advocacy au acuzat industria fondurilor private de practici neloiale, conflictuale şi opace, care îi rănesc pe americanii obişnuiţi care investesc în astfel de fonduri prin pensiile lor.

În timp ce schimbările marchează cea mai mare revizuire a regulilor industriei în ultimii ani, SEC a revenit asupra unor propuneri după ce jucători importanţi, inclusiv Citadel şi Andreesen Horowitz, au susţinut că agenţia îşi depăşeşte autoritatea încercând să interzică structurile de comisioane şi termenii de răspundere stabilite de mult timp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.