Facebook consideră că datele a până la 87 de milioane de utilizatori au fost transferate în mod incorect la firma de consultanţă politică Cambridge Analytica, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform informaţiilor obţinute de BBC, aproximativ 1 milion dintre aceşti utilizatori sunt din Marea Britanie.

Informatorul Christopher Wylie estimase anterior că datele a 50 de milioane de persoane au fost folosite de Cambridge Analytica, firmă care a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în 2016.

Noua estimare a fost dezvăluită de directorul pentru tehnologice al Facebook, Mike Schroepfer, printr-o postare pe blog, la câteva ore după ce comisia pentru Comerţ a Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite a anunţat că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie.

Facebook a fost intens criticată după ce a ieşit la iveală că a ştiut de mai mulţi ani că firma Cambridge Analytica a colectat datele a milioane dintre utilizatorii săi, dar s-a bazat pe asigurările firmei din Londra că a şters informaţiile.

Channel 4 News a relatat însă ulterior că cel puţin o parte din aceste date sunt încă în circulaţie, chiar dacă firma Cambridge Analytica insistă că le-a distrus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.