Producţia industrială a scăzut în luna august cu 7% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, o contracţie mai mare decât cea înregistrată în iulie, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În iunie, producţia industrială a scăzut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 6,6%, ca serie brută.

În august, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%, respectiv cu 6,7%.

Producţia industrială a scăzut ca efect al scăderilor din industria extractivă, respectiv producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9% fiecare) precum şi din industria prelucrătoare (-6,6%).

În primele 8 luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-2,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,2%) şi industria prelucrătoare (-1,5%).

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.