Producătorul de medicamente elveţian Sandoz a anunţat sâmbătă că a lansat o versiune biosimilară a tratamentului pentru artrită Humira al AbbVie, amplificând concurenţa din SUA pentru medicamentul lansat în ianuarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sandoz, companie deţinută de Novartis, a declarat că medicamentul său, Hyrimoz, va avea un preţ cu 5% mai mic decât preţul curent de listă al Humira, de 6.922 dolari pe lună, dar că oferă şi o versiune fără marcă a Humira, cu o reducere de 81%.

Experţii în domeniul sănătăţii au spus că producătorii de medicamente îşi vor lansa probabil medicamentele biosimilare cu Humira cu mici reduceri, pentru a atrage managerii de beneficii de farmacie, care îşi iau o parte din taxe ca procent din reducerile pe care le negociază în numele clienţilor lor - angajatori mari şi planuri de asigurări de sănătate.

Versiunea cu preţ mai mic poate atrage sisteme de asistenţă medicală, care acţionează atât ca asigurător, cât şi ca furnizor şi, de obicei, nu caută reduceri după piaţă, aşa cum fac managerii de beneficii pentru farmacii.

Biosimilarele sunt dezvoltate pentru a funcţiona ca un medicament biotehnologic original, de marcă, dar nu sunt neapărat copii exacte, ca medicamentele generice tradiţionale, deoarece sunt cultivate în celule vii.

Compania concurentă Amgen a fost prima care a lansat un biosimilar al Humira, la începutul acestui an, care a debutat cu o reducere de 5% şi 55% pentru Humira, în funcţie de cine cumpără.

Cel puţin nouă copii ale Humira, care tratează şi afecţiuni precum colita ulceroasă şi psoriazisul, de la companii precum Pfizer şi Celltrion, din Coreea de Sud, sunt aşteptate să fie disponibile în Statele Unite până la sfârşitul anului. an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.