Samsung va începe să vândă, alături de noua serie de smartphone-uri Galaxy S21, propriile “etichete inteligente”, care pot fi folosite pentru a localiza obiectele cărora le sunt ataşate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galaxy SmartTag este răspunsul rapid al celor de la Samsung la Apple AirTags, cu precizarea că Samsung iese pe piaţă cu acest produs înaintea Apple. Creaţia Apple ar urma să fie lansată anul acesta, conform zvonurilor care o însoţesc de mai bine de doi ani.

Noul produs Samsung va localiza aşa-zisele etichete, care folosesc Bluetooth în acest scop, prin intermediul aplicaţiei SmartThings Find, lansată în urmă cu câteva luni de compania coreeană.

Pentru localizarea cheilor rătăcite, spre exemplu, este suficientă ataşarea unui SmartTag şi, apoi, urmărirea acestora pe aplicaţie. Acelaşi SmartTag poate fi ataşat la zgarda animalelor de companie sau lipit de portofele.

Versiunea de bază a Galaxy SmartTag, cu Bluetooth LE, va costa 30 de dolari şi va fi oferită gratuit la precomenzile noilor smartphone-uri Galaxy S21, care debutează pe 15 ianuarie şi se încheie pe 28 ianuarie.

Va exista şi o versiune cu localizare prin ultra-wideband, pentru care Samsung nu a anunţat încă un preţ.

În schimb, producătorul promite că bateria folosită de Galaxy SmartTag va avea ţine luni de zile înainte să fie nevoie de încărcare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.