Premierul chinez Li Qiang i-a spus duminică preşedintelui Samsung, Jay Y. Lee, că China apreciază investiţiile conglomeratului coreean, a informat agenţia de presă de stat Xinhua, în timp ce companiile străine de pe piaţa chineză încearcă să facă faţă incertitudinilor geopolitice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea de la Seul dintre al doilea mare oficial al Chinei şi şeful grupul sud-coreean a avut loc înaintea unui summit între Li, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi prim-ministrul japonez Fumio Kishida, primele discuţii în trei dintre vecinii asiatici în mai mult de patru ani.

Samsung Electronics a investit în ultimii şase ani 24 de miliarde de dolari pe piaţa chineză, a declarat un director al companiei într-un articol din noiembrie publicat de China Daily.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Dar afacerile gigantului tehnologic coreean se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China, în timp ce trebuie să se adapteze măsurilor de control al exporturilor pe care Washingtonul le-a implementat pentru a opri accesul Chinei la cipuri de ultimă generaţie.

Alegerea lui Li de a se întâlni cu un director al Samsung confirmă declaraţiile anterioare pe care liderul chinez le-a făcut în timpul unei întâlniri bilaterale cu Yoon, în cursul căreia a încurajat mai multe întreprinderi coreene să investească şi să facă afaceri în China şi a îndemnat Beijingul şi Seulul să coopereze pentru menţinerea stabilităţii lanţurilor de aprovizionare industriale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.