Samsung Electronics a anunţat luni că amână lansarea pe piaţă a telefonului pliabil Galaxy Fold, după ce unele dintre persoanele care l-au testat au spus că dispozitivul începe să aibă probleme după doar o zi sau două de utilizare, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a amânat evenimentele media planificate pentru dispozitiv în această săptămână la Hong Kong şi Shanghai.

“Pentru a evalua în totalitate feedback-ul utilizatorilor şi pentru a efectua noi teste interne, am decis să amânăm lansarea Galaxy Fold. Intenţionăm să anunţăm data de lansare în următoarele săptămâni”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung.

În timp ce mulţi utilizatori au spus că văd un mare potenţial al Galaxy Fold, unii dintre ei au arătat că dispozitivul are nevoie de îmbunătăţiri care să asigure cea mai bună experienţă posibilă pentru utilizatori, potrivit unui comunicat al companiei.

În loc să primească laude înainte de lansarea care ar fi trebuit să aibă loc în Statele Unite pe 26 aprilie, grupul sud-coreean a fost asaltat de jurnaliştii din domeniul tehnologiei care au raportat fisuri, umflături sau pâlpâiri ale ecranelor, probleme care au readus în atenţie cazul de acum trei ani al telefonului Galaxy Note 7 care se aprindea sau exploda, obligând compania să îl retragă de pe piaţă.

Până în prezent, Samsung a stabilit că ”a existat o situaţie în care subtanţe găsite în interiorul telefonului au afectat performanţa dispozitului” şi că ”impactul în partea superioară sau cea inferioară a telefonului”poate provoca probleme ecranului.

Samsung a lăudat modelul pliabil de telefon ca fiind viitorul în industriei dispozitivelor mobile, care a beneficiat de puţine surprize de la lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Compania concurentă Huawei Technologies a anunţat la rândul ei un telefon pliabil, Mate X.

Samsung intenţiona iniţial să înceapă vânzările de telefoanele Galaxy Fold în Coreea de Sud şi Europa în luna mai, dar pentru cele din China nu stabilise încă o dată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.