Samsung ar putea adăuga tehnologie de inteligenţă artificială generativă asistentulUI său vocal Bixby, a declarat un director executiv al companiei pentru CNBC, în timp ce gigantul sud-coreean caută să sporească atractivitatea dispozitivelor sale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bixby a fost lansat în 2017 cu smartphone-ul Samsung Galaxy S8. Software-ul a oferit o serie de funcţii, inclusiv traduceri live sau recomandări de restaurante. Dar asistenţii vocali au fost de obicei mai puţin conversaţionali şi s-au bazat pe utilizatorii care pun întrebări şi obţin răspunsuri.

Chatbot-urile sunt acum mai avansate şi capabile să gestioneze interogări mult mai complexe, după apariţia ChatGPT al OpenAI şi a altor chatboturi.

Aceşti roboti de chat new-age sunt un exemplu de AI generativă, care permite utilizatorilor să solicite o interogare şi va genera un răspuns sub formă de text, imagine şi acum chiar video.

Bixby se află pe toate dispozitivele Samsung, de la smartphone-uri şi ceasuri inteligente până la aparatele sale electrocasnice.

Samsung îl consideră un instrument cheie pentru ca utilizatorii să-şi controleze dispozitivele din casă.

Până acum, Bixby nu a avut capabilităţile ChatGPT. La fel ca mulţi producători de smartphone-uri, Samsung încearcă să includă în dispozitivele sale funcţii AI mai avansate.

De asemenea, compania a lansat noi funcţii cu Galaxy AI, împreună cu cea mai recentă serie de smartphone-uri S24.

Aceasta include o opţiune care le permite utilizatorilor să încerce ceva pe ecranele lor şi să caute pe Google fără a fi nevoie să comute între aplicaţii.

Gigantul tehnologic caută să-şi îmbunătăţească inteligenţa artificială cu Bixby.

”Aşadar, Bixby a fost un asistent vocal cheie pentru asistenţi vocali pentru Samsung nu doar pentru dispozitivele mobile, ci şi pentru televizoare şi aparate digitale care există în ecosistemul Samsung. Aşa că a fost asistentul vocal de bază până acum”, a declarat Won-joon Choi, vicepreşedinte executiv al diviziei de dispozitive mobile a Samsung, pentru CNBC, într-un interviu luna trecută.

”Odată cu apariţia tehnologiei AI generative şi LLM (model de limbaj mare), cred că trebuie să redefinim rolul Bixby astfel încât acesta să poată fi echipat cu AI generativă şi să devină mai inteligent în viitor”, a spus Choi.

Adăugarea acestui lucru ”va permite o conversaţie mai naturală şi va crea o interfaţă care să accepte produsele Samsung în ecosistemul nostru”, a explicat acesta.

Choi nu a dat un termen în care Bixby ar putea primi funcţii AI generative, dar a spus că Samsung ”munceste atât de mult” pentru a le oferi.

Concentrarea Samsung asupra tehnologiei vine într-un moment în care investitorii analizează ce va oferi Apple când vine vorba de AI generativă.

Apple a anunţat că va organiza conferinţa anuală a dezvoltatorilor, WWDC, în iunie, când compania va vorbi, potrivit aşteptărilor, despre unele caracteristici AI ale produselor sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.