Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a găzduit luna aceasta sute de directori de companii incluse în topul Fortune 500, în San Francisco, New York şi Londra, unde el şi alţi directori ai OpenAI au prezentat servicii AI pentru uz corporativ, mergând cap la cap în unele cazuri cu susţinătorul financiar Microsoft, au declarat participanţii pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele asemănătoare roadshowului ilustrează modul în care compania, creditată cu declanşarea exploziei inteligenţei artificiale generative cu oferta sa pentru consumatori, au rolul să atragă noi surse de venit de la corporaţii din întreaga lume - unele dintre ele chiar pe terenul de acasă al celui mai mare partener al său, Microsoft.

Cele trei întâlniri cu directori seniori ai corporaţiilor - două în SUA săptămâna trecută şi una la Londra luni - nu au fost făcute publice anterior.

Altman s-a adresat direct unor mai mult de 100 de directori din fiecare oraş, potrivit participanţilor la evenimente care au vorbit sub condiţia anonimatului.

La fiecare eveniment, Altman şi directorul de operaţiuni Brad Lightcap au oferit demonstraţii de produse, inclusiv ChatGPT Enterprise, nivelul de întreprindere al celebrului său chatbot care generează texte la solicitări simple, software pentru a conecta aplicaţiile clienţilor la serviciile sale AI cunoscute sub numele de API şi noul său model text-video.

OpenAI a promis că datele clienţilor ChatGPT Enterprise nu vor fi folosite pentru a-şi antrena modelele.

Vorbind cu potenţiali clienţi din industrii, inclusiv finanţe, sănătate şi energie, directorii OpenAI au evidenţiat o gamă de aplicaţii, cum ar fi managementul call-centerelor şi traducerea.

Ei au remarcat că versiunea pentru consumatori a chatbotului său este deja utilizată de peste 92% dintre companiile din Fortune 500.

Microsoft, cel mai mare investitor în OpenAI, oferă acces la tehnologia OpenAI prin cloud-ul său Azure şi prin vânzarea Microsoft 365 Copilot, un instrument de productivitate alimentat de modelele OpenAI care vizează întreprinderile.

Unii directori din participanţii la evenimente au întrebat de ce ar trebui să plătească pentru ChatGPT Enterprise dacă sunt deja clienţi ai Microsoft, au spus participanţii.

Altman şi Lightcap au răspuns că plata pentru serviciul de întreprindere le-a permis să lucreze direct cu echipa OpenAI, să aibă acces la cele mai recente modele şi mai multe oportunităţi de a obţine produse AI personalizate, potrivit participanţilor prezenţi.

OpenAI şi Microsoft au refuzat să comenteze.

OpenAI, evaluat ultima dată la 86 de miliarde de dolari, într-o vânzare secundară de acţiuni, a încercat să-şi diversifice fluxul de venituri de când chatbotul său ChatGPT a câştigat rapid popularitate la sfârşitul anului 2022. Compania este pe cale să atingă ţinta de venituri de 1 miliard de dolari pe care şi-a proiectat-o pentru 2024, au spus surse.

În timp ce încearcă să creeze noi produse pentru consumatori, cum ar fi magazinele ChatGPT de pe piaţă, compania se aşteaptă ca vânzarea către întreprinderi să devină o parte mai semnificativă a veniturilor sale.

Lightcap a declarat pentru Bloomberg săptămâna trecută că peste 600.000 de persoane s-au înscris pentru a folosi ChatGPT Enterprise şi Team, în creştere de la aproximativ 150.000 în ianuarie.

Lightcap, principalul director al OpenAI axat pe adoptarea întreprinderilor, a petrecut, de asemenea, timp la Hollywood vorbind cu directorii de studiouri pentru a promova instrumentul de creare video Sora al companiei. Acea tehnologie, care poate crea şi rafina videoclipuri bazate pe descrierea textului de către un utilizator, a provocat atât entuziasm, cât şi anxietate în industria creativă.

Două studiouri importante de la Hollywood au declarat pentru Reuters că doresc acces anticipat pentru a începe explorarea aplicaţiilor, deşi există unele îngrijorări cu privire la sursa videoclipurilor folosite pentru a instrui Sora, fiabilitatea producţiei şi capacitatea acesteia de a proteja operele cu drepturi de autor.

Fox şi News Corp, l-au găzduit pe Altman la un eveniment al conducerii, în octombrie anul trecut, unde a participat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, potrivit unei surse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.