Şeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial al Rusiei a fost arestat la Moscova şi acuzat de fraudă majoră, a informat vineri presa de stat, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă TASS a citat un oficial neidentificat al forţelor de aplicare a legii care a afirmat că Evgheni Fomicev a fost interogat şi acuzat de fraudă pe scară largă, care presupune o pedeapsă de închisoare de până la 10 ani şi o amendă de un milion de ruble (10.972 de dolari).

TASS a declarat că Tribunalul Districtual Basmanni din Moscova, care se ocupă adesea de cazuri importante, a ordonat ca Fomicev să fie ţinut în arest preventiv până pe 21 februarie, la cererea Comitetului de Investigaţii al Rusiei, care se ocupă de infracţiuni grave.

Fomicev este şeful NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site web spune că produce ”dispozitive electronice optice de orientare şi navigaţie pentru nave spaţiale”.

Se spune că aproape toate navele spaţiale ruseşti îi folosesc echipamentul.

Site-ul web include o pagină privind politica anticorupţie de nouă pagini, care spune că managementul are un rol cheie în crearea unei culturi de toleranţă zero faţă de corupţie.

Programul spaţial al Rusiei a suferit un regres uriaş în august, când nava sa spaţială Luna-25 s-a izbit de suprafaţa Lunii în timp ce încerca să aterizeze acolo.

O investigaţie a atribuit vina pentru eşecul primei misiuni pe Lună a Rusiei din ultimii 47 de ani defectării unei unităţi de control de la bord. ​

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.