Rusia a făcut unele modificări la interdicţia de export de combustibili, inclusiv ridicarea restricţiilor privind combustibilul utilizat pentru unele nave şi motorina cu conţinut ridicat de sulf, a arătat un document guvernamental, la doar câteva zile după ce Moscova a anunţat pentru prima dată restricţiile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a ridicat, de asemenea, restricţiile la exportul de combustibil deja acceptat la export de către Căile Ferate Ruse şi Transneft înainte ca săptămâna trecută să fi fost anunţată interdicţia iniţială.

Interzicerea pe termen nedefinit a exporturilor pentru toate tipurile de benzină şi motorină de înaltă calitate rămâne în vigoare, conform documentului din 23 septembrie.

Analiştii se aşteaptă ca aceasta să fie de scurtă durată şi să fie eliminată complet odată ce recoltarea agricolă să se încheie luna viitoare.

Rusia a anunţat joi că a interzis temporar exporturile de benzină şi motorină către toate ţările din afara unui cerc de patru state ex-sovietice, cu efect imediat, pentru a stabiliza piaţa internă.

Preţurile cu ridicata pentru motorină şi benzină au scăzut brusc săptămâna trecută în Rusia.

Luni, preţurile şi-au încetinit declinul, aproape oprindu-se.

Rusia a suferit în ultimele luni lipsuri de benzină şi motorină. Preţurile cu ridicata ale combustibililor au crescut, deşi preţurile cu amănuntul sunt plafonate pentru a încerca să fie reduse în conformitate cu inflaţia oficială.

Criza a fost deosebit de dureroasă în unele părţi din sudul agricol Rusiei, unde combustibilul este crucial pentru strângerea recoltei.

O criză gravă ar putea fi incomodă pentru Kremlin, pe măsură ce se pregătesc alegeri prezidenţiale în martie.

Rusia şi-a redus deja exporturile maritime de motorină şi benzină cu aproape 30%, până la aproximativ 1,7 milioane de tone, în primele 20 de zile ale lunii septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din august, potrivit traderilor şi datelor LSEG.

Rusia a exportat anul trecut 4,817 milioane de tone de benzină şi aproape 35 de milioane de tone de motorină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.