Un tribunal rus l-a condamnat joi pe fostul ministru Mihail Abyzov la 12 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de fraudă şi organizarea unui grup infracţional, au informat agenţiile de presă de stat, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abizov, cândva aliat al fostului preşedinte Dmitri Medvedev, a deţinut funcţia de ministru pentru afaceri guvernamentale deschise, din 2012 până în 2018.

El a fost arestat în martie 2019.

Comisia de investigaţie l-a acuzat pe Abizov că a organizat un grup infracţional şi, împreună cu alte persoane, a deturnat 4 miliarde de ruble (43,36 milioane de dolari) de la două companii energetice care furnizează energie electrică regiunii Novosibirsk din Siberia.

Abizov, un fost director în sectorul energiei electrice, a negat acuzaţiile.

Presupusele infracţiuni au avut loc în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2014, în timp ce presupusa sumă deturnată a fost scoasă din ţară, a declarat anterior Comitetul de Investigaţii.

În 2018, Forbes a estimat averea lui Abizov la 600 de milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.