Rusia a alocat alte 107,7 miliarde de ruble (1,23 miliarde de dolari) din fondul său de rezervă unei companii de stat care a cumpărat avioane de la locatari străini, a anunţat miercuri Ministerul de Finanţe, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a declarat că a achiziţionat obligaţiuni ale NLK-Finance, o subsidiară a companiei de asigurări de stat NSK, ceea ce a adus suma totală cheltuită pentru obligaţiunile NLK-Finance la 296,8 miliarde de ruble (3,38 miliarde de dolari).

După ce Occidentul a impus Rusiei sancţiuni pentru invadarea Ucrainei în februarie 2022, Moscova a reînmatriculat aeronavele închiriate de la companii occidentale şi apoi a început negocierile pentru a le cumpăra.

Cele mai multe dintre avioane au fost fabricate de Boeing şi Airbus.

Rusia a soluţionat deja daunele de asigurare cu locatorii occidentali, inclusiv AerCap, pentru peste 100 de avioane, folosind bani din fondul de rezervă şi transferând proprietatea avioanelor către NSK.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.