Rovio Entertainment, compania din spatele jocului pentru dispozitive mobile Angry Birds, a confirmat sâmbătă că este în discuţii cu Sega Sammy Holdings din Japonia cu privire la o posibilă ofertă de preluare din partea acesteia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rovio a anunţat începerea unei evaluări strategice şi a discuţiilor preliminare fără caracter obligatoriu cu privire la o potenţială ofertă de preluare pentru acţiunile sale în februarie, se arată într-un comunicat al grupului.

”Ca parte a analizei sale strategice, Rovio Entertainment Corporation confirmă că este în discuţii cu Sega Sammy Holdings Inc. Rovio şi Sega vor publica informaţii suplimentare la momentul potrivit”, se arată în comunicat.

Declaraţia vine după ce Wall Street Journal a relatat vineri că Sega se apropie de o înţelegere pentru achiziţionarea Rovio pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Rovio a refuzat să comenteze evaluarea. La închiderea tranzacţiilor de vineri, capitalizarea sa de piaţă era de 594,1 milioane de euro (653,5 milioane de dolari), conform datelor Refinitiv Eikon.

Compania a adăugat în comunicat că ”nu există nicio certitudine cu privire la momentul în care ar avea loc posibila ofertă de preluare sau dacă va avea loc deloc”.

Sega nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Rovio a primit în ianuarie o ofertă de preluare de 683 de milioane de euro, de la firma israeliană Playtika Holding, dar discuţiile au fost anulate luna trecută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.