Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International, a anunţat că a înregistrat anul trecut o pierdere de 23,07 milioane dolari, după un profit de 20,7 milioane dolari în 2017, pe fondul creşterii volatilităţii pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, afacerile au crescut cu 27%, la 5,26 miliarde dolari.

”Independent de activităţile de producţie ale companiei, rezultatele financiare consolidate înregistrate în 2018 au fost influenţate în principal de volatilitatea ridicată a mediului de piaţă al petrolului şi gazelor naturale, scăderea majoră a marjei brute de rafinare în ultimul trimestru al anului – de la 55,2 dolari/tonă în T4 2017 la 40,7 în T4 2018, dar şi de contextul economic general din România şi regiune (curs valutar, regim fiscal, etc)”, se arată în comunicat.

Rezultatul operaţional (EBITDA) s-a diminuat cu 27% în 2018 - de la 210,7 milioane dolari în 2017 la 153 milioane dolari, iar rezultatul net consolidat consemnat a fost unul de negativ de 23 milioane dolari faţă de 2017, când s-a obţinut un profit de 20,7 milioane dolari.

”Rompetrol Rafinare a continuat să fie cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantităţile livrate la export de diviziile de rafinare şi petrochimie către subsidiarele KMG Internaţional în Bulgaria, Moldova şi Georgia şi către partenerii din regiunea Mării Negre majorându-se anul trecut cu 27%, până la un nivel de 1,7 miliarde dolari”, se arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.