Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, joi, că Romgaz a pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde. Astfel, se asigură un aport suplimentar de gaze de 230.000 de metri cubi zilnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o ţară independentă energetic. Aş dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul energiei.  

Virgil Popescu a explicat că este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. 

”Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni. De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit acestuia, din 2021 până în prezent Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.