Producătorul român de gaze Romgaz a anunţat joi începerea producţiei din zona adâncă a structurii Caragele, din judeţul Buzău, prin sonda 77 Rosetti, cu un potenţial productiv zilnic de peste 1.500 barili echivalent petrol, iar producţia zilnică va creşte cu aproximativ 30%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În anul 2016 Romgaz a identificat o importantă descoperire în sectorul nord estic al Platformei Moesice, în cadrul ansamblului structural Caragele, la adâncimi de peste 4.000 m, această sondă confirmând în exploatare descoperirea anunţată iniţial. Descoperirea a necesitat perioada specifică de evaluare complexă geologică a acumulării de hidrocarburi, precum şi proiectarea şi pregătirea lucrărilor de dezvoltare care să permită începerea producţiei”, arată compania într-un comunicat.

Cele trei sonde oferă o nouă perspectivă structurii Caragele, prin creşterea producţiei zilnice cu aproximativ 30%, ceea ce a indus o sporire a producţiei totale a companiei cu 1,4% în luna ianuarie.

”Acest rezultat răsplăteste efortul deosebit al companiei din ultima perioadă de timp, de a explora la mare adâncime, în condiţii dificile de mare risc, dar cu perspectiva confirmării unor importante acumulări de hidrocarburi, în perimetrele aflate în concesiune. Lucrările de explorare şi dezvoltare în această zonă vor continua într-un ritm susţinut, pentru creşterea potenţială a volumului resursei estimate, precum şi pentru valorificarea acesteia. Concomitent, Romgaz a intensificat exploatarea în zona de adâncime medie a structurii Caragele, prin introducerea în producţie a două noi sonde, cu un debit zilnic mediu de peste 1.000 boe”, a declarat, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

Romgaz desfăşoară operaţiuni petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare în opt perimetre pe teritoriul României şi are ca obiectiv principal continuarea lucrărilor de explorare pentru identificarea de noi resurse de hidrocarburi. Romgaz are o capitalizare de 13,85 miliarde lei şi este controlată de Ministerul Economiei, energiei şi mediului de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.