Românii din străinătate au trimis în ţară peste 22 de milioane de euro prin compania lituaniană de transfer internaţional de bani online, TransferGo, în 2016, se arată într-un comunicat al companiei, remis miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste trei milioane de români au ales să se mute şi să lucreze în străinătate, România fiind a patra ţară din UE după numărul de emigranţi.

Compania lituaniană TransferGo are un serviciu care permite transferul rapid de bani online, în numai 30 de minute, susţinând că acesta este cu până la 90% mai ieftin faţă de bănci sau casierii.

TransferGo este o companie care intermediază transferuri internaţionale de bani online între 44 de ţări. Compania a fost înfiinţată în anul 2012, în Lituania, iar sediul central se află în prezent în Londra. Firma este activă pe piaţa din România din iunie 2015.

Piaţa românească a transferurilor de bani este interesantă pentru jucătorii străini în special ca urmare a numărului mare de români plecaţi la muncă în străinătate.

Companii precum Western Union sau MoneyGram, care lucrează cu băncile şi care au dominat piaţa mult timp, se confruntă în prezent cu concurenţa unor noi jucători, care profită de tehnologiile online şi de extinderea numărului de utilizatori de internet pentru a oferi servicii similare la preţuri mult mai mici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.