România va semna Pactul Uniunii Europene privind inteligenţa artificială, tehnologia blockchain şi radarul pentru inovare, a decis marţi Guvernul, care a adoptat în acest sens un memorandum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Memorandumul privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea noilor tehnologii vizează cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, tehnologia blockchain şi lansarea radarului privind inovarea.

"România este un susţinător al iniţiativelor lansate în contextul strategiei privind piaţa digitală, dat fiind că acestea vor reduce barierele, vor crea stimulente pentru inovare. În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, aceasta este esenţială pentru o viitoare creştere economică şi a productivităţii europene. Se estimează că piaţa roboţilor şi a soluţiilor de inteligenţă artificială va creşte cu 142 de miliarde de euro până în 2020”, a declarat purtătorul de cuvând al Guvernului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

La începutul lunii aprilie, 24 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi Norvegia, au semnat la Bruxelles un pact de cooperare în domeniul Inteligenţei artificiale şi tehnologiei. Prin această declaraţie comună, statele europene doresc să ţină pasul cu Statele Unite ale Americii şi China. România este printre ultimele ţări care au semnat acordul, alături de Cipru, Croaţia şi Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.