România a înfiinţat în Polonia Institutul European pentru Dezvoltare Durabilă. Acesta va avea rolul de accelerator pentru implementarea Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă la nivel local în Polonia, România şi în statele membre, dar şi de catalizator pentru colaborarea dintre administraţia publică centrală şi locală, mediul de afaceri, mediul academic şi societatea civilă, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru un viitor sustenabil, în acord cu Agenda 2030 a ONU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 193 de ţări membre ONU, Polonia se situează pe locul 9 cu un indice de evaluare a progresului performanţei în îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă de 81.80 (SDG Index score), iar România pe locul 35 - cu un scor de 77.46.

Institutul din Polonia facilitează transferul internaţional de know-how, iar printre obiectivele acestuia se numără implementarea principiilor sustenabilităţii în politicile publice.

”România îşi consolidează relaţiile bilaterale cu Polonia şi a înfiinţat recent Institutului European pentru Dezvoltare Durabilă. Acesta facilitează transferul internaţional de know-how, iar printre obiectivele Institutului se numără implementarea principiilor sustenabilităţii în politicile publice. Mai mult, va dezvolta proiecte cu parteneri din mediul academic, mediul de business şi într-o strânsă legătură cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai societăţii civile din Polonia”, anunţă institutul.

De asemenea, vor fi dezvoltate instrumente eficiente pentru întărirea capacităţii instituţionale a autorităţilor locale în chestiuni legate de protecţia mediului, economie circulară, schimbări climatice şi alte aspecte ale dezvoltării durabile, creşterea nivelului de conştientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) şi adoptarea unui set de acţiuni eficiente pentru implementarea ODD la nivel local.

Acesta va avea rolul de accelerator pentru implementarea Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă la nivel local în Polonia, România şi în statele membre, dar şi de catalizator pentru colaborarea dintre administraţia publică centrală şi locală, mediul de afaceri, mediul academic şi societatea civilă, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru un viitor sustenabil, în acord cu Agenda 2030 a ONU.

Dintre cele 193 de ţări membre ONU, Polonia se situează pe locul 9, cu un indice de evaluare a progresului performanţei în îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă de 81.80 (SDG Index score), iar România pe locul 35 - cu un scor de 77.46.

Institutul este fondat de ARDLD - Asociaţia Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă – condusă de Alina Bilan, partener al casei de avocatură ONV LAW şi CERS – Centrul European de Resurse pentru Sustenabilitate, împreună cu Societatea Polono-Română din Cracovia.

“Institutul European pentru Dezvoltare Durabilă este prima iniţiativă de acest tip pe care ţara noastră o demarează . Pentru mine, este un mare privilegiu să fiu implicată activ în îmbunătăţirea mecanismelor de colaborare între statele Uniunii Europene. Fiecare participant la acest proces, fie el primar, reprezentant al societăţii civile, om de afaceri sau reprezentant al mediului academic, deţine un rol important, deoarece, prin utilizarea eficientă a experienţelor şi competenţelor fiecăruia, putem învăţa, evolua şi construi împreună un viitor sustenabil pentru comunităţile locale", declară Alina Bilan.

Recent, Institutul European pentru Dezvoltare Durabilă a organizat, împreună cu parteneri din mediul academic (Universitatea Economică din Cracovia, Universitatea Jagiellonă din Cracovia) şi autorităţi publice din Polonia (Asociaţia Oraşelor Poloneze şi Primăria Wieliczka) Conferinţa Internaţională Local Government 6.0.- Social Development, Economic Services, Modern Finances, la care au participat specialişti din diverse domenii, profesori, lideri în administraţie şi afaceri, activişti şi alte personalităţi din întreaga lume (Polonia, Germania, Franţa, Italia, România, Ucraina şi Statele Unite ale Americii).

Organizată în oraşul Wieliczka din Polonia, conferinţa a oferit participanţilor o platformă de dezbatere referitoare la viitorul comunităţilor locale, cu scopul declarat de a identifica soluţii şi de a defini o nouă viziune pentru un viitor sustenabil.

Cu ocazia acestei conferinţe au fost instituite şi acordate Premiile Institutului European pentru Dezvoltare Durabilă menite să aducă recunoaşterea publică a eforturilor administraţiei publice locale, mediului academic, mediului de afaceri şi societăţii civile pentru promovarea şi implementarea ODD.

Asociaţia Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă este o organizaţie nonguvernamentală non profit, care are în centrul preocupărilor sale sprijinirea implementării Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. ARDLD militează pentru ca cele 17 obiective, incluse în Agenda 2030, să devină o preocupare comună, atât pentru Guvern, autorităţi centrale şi locale, dar şi pentru mediul de afaceri şi organizaţii ale societăţii civile.

Fondată în anul 2000, casa de avocatură ONV LAW asigură Preşedinţia pentru Europa a reţelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneşte 95 de societăţi independente şi peste 1.500 de avocaţi din toată lumea. De asemenea, casa de avocatură este membră a reţelei juridice globale Interlaw, ce reuneşte peste 8.000 de avocaţi din peste 150 de oraşe din lume. ONV LAW acordă consultanţă juridică clienţilor privaţi şi  instituţionali în domenii precum achiziţii publice şi concesiuni, market entry, dreptul aviaţiei şi infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenţei, dreptul mediului, precum şi dreptul digital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.