Ministerul Economiei a anunţat, miercuri, că Romaero şi compania americană Raytheon au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea cooperării industriale în programul Patriot, care va permite companiei româneşti să ofere servicii de producţie şi mentenanţă tehnică pentru sistemele Patriot deţinute de România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semnarea memorandumului a avut loc la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Economiei Niculae Bădălău, a ministrului Apărării Gabriel Beniamin Leş şi a reprezentanţilor Ambasadei SUA în România.

”Memorandumul de Înţelegere dintre cele două companii, deschide perspective pentru Romaero de a exporta produse şi servicii la nivel global, având posibilitatea să devină unul dintre furnizorii globali ai companiei americane Raytheon”, se arată în comunicat.

Zonele în care ar putea colabora Romaero şi Raytheon includ atât fabricarea de părţi componente şi subansamble mecanice, cât şi asistenţa tehnică pentru sistemele Patriot deţinute de România.

“Însă, obiectivul Guvernului este ca fondurile alocate înzestrării armatei să se întoarcă, într-o măsură cât mai mare, în economia românească, să contribuie la revigorarea industriei naţionale de apărare, prin cooperare industrială şi transfer tehnologic. [...] Iar semnarea acestui Memorandum de Înţelegere şi colaborarea noastră confirmă potenţialul pe care îl are industria românească în întărirea capacităţilor de apărare în cât mai mult zone de operaţii”, a spus premierul.

Patriot este un sistem defensiv antiaerian şi anti-rachetă care reprezintă elementul de bază al apărării NATO împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, aeronavelor avansate şi dronelor.

În noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă şi acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a ţară membră NATO care achiziţionează sistemul. În luna mai a anului 2018, Raytheon a anunţat că Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract în valoare de 395,85 milioane dolari pentru producţia sistemelor de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot comandate de România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.