Administraţia americană pentru medicamente şi alimente (FDA) a aprobat în această săptămână o terapie experimentală a grupului farmaceutic elveţian Roche Holding pentru un tip de cancer de sânge în fază avansată, la aproape o lună după aprobarea unei terapii rivale a producătorului farmaceutic AbbVie din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicamentul Columvi al Roche, o terapie pe bază de anticorpi cunoscută din punct de vedere chimic sub numele de glofitamab, a fost aprobat pentru a trata limfomul difuz cu celule B mari la adulţi, care au primit cel puţin două linii anterioare de tratament înainte de recidivarea cancerului, a anunţat joi seara producătorul de medicamente elveţian.

Terapia AbbVie şi a producătorului de medicamente danez Genmab, epcoritamab, a devenit luna trecută prima terapie pe bază de anticorpi bispecifici care a fost aprobată pentru boala care afectează anual 150.000 de oameni la nivel global.

Preţul de listă al epcoritamab, comercializat sub numele Epkinly, este de 37.500 de dolari pe lună. Tratamentul are o durată medie de aproximativ nouă luni, fiind urmat ulterior de doze rare.

Columvi, al grupului Roche, un tratament cu durată fixă, finalizat în aproximativ 8,5 luni, este de aşteptat să coste în total aproximativ 350.000 de dolari şi va fi disponibil în Statele Unite în săptămânile următoare, a spus compania într-un răspuns prin e-mail.

Atât Columvi, cât şi Epkinly aparţin unei clase de terapii numite anticorpi bispecifici, care sunt concepute pentru a aduce împreună o celulă canceroasă şi o celulă imunitară, astfel încât sistemul imunitar al organismului să poată ucide cancerul.

Aprobarea Columvi se bazează pe datele dintr-un studiu de stadiu mediu care a arătat că 56% dintre pacienţii trataţi cu această terapie nu au avut semne de cancer sau au observat o scădere semnificativă a celulelor canceroase din organism.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.