Moneda iraniană, rialul, a scăzut pentru scurt timp la un minim record faţă de dolar, pe piaţa neoficială, după ce Teheranul a lansat sâmbătă seara un atac extins cu rachete şi drone asupra Israelului, exacerbând tensiunile din Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursul de schimb a fost la 705.000 de riali/USD pe piaţa liberă, în jurul orei 10:30, ora locală de duminică, potrivit datelor de la site-ul de monitorizare valutară Bonbast.

Moneda iraniană a recuperat ulterior o parte din pierderi.

Guvernul a stabilit un curs oficial de schimb de 42.000 de riali /USD în 2018.

Scăderea rialului a venit la câteva ore după ce Iranul a desfăşurat o ofensivă masivă de drone şi rachete împotriva Israelului, sâmbătă seara, ca răspuns la un presupus atac israelian care a ucis câţiva comandanţi iranieni de top la Damasc, la începutul acestei luni.

Israelul a declarat că a identificat 300 de ”ameninţări de diferite tipuri” şi a eliminat ”99%” dintre cele care se îndreptau spre teritoriul israelian, ca parte a atacului de sâmbătă, pe care liderul aliat al SUA, Joe Biden, l-a descris drept ”fără precedent” şi ”neruşinat”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.