Compania germană de apărare Rheinmetall a declarat miercuri că profitabilitatea sa din al treilea trimestru a crescut datorită cererii puternice de arme şi muniţii şi se aşteaptă că profitul operaţional să depăşească estimările consensuale cu 15%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, care va raporta rezultatele financiare complete pe 9 noiembrie, nu a specificat ce comenzi au ajutat-o să depăşească aşteptările, dar invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la o creştere semnificativă a cererii de muniţii în întreaga industrie.

Rheinmetall a declarat că anticipează un profit pentru trimestrul al treilea de 191 milioane de euro, peste o estimare consensuală de 165,4 milioane de euro, şi o marjă de profit operaţional de 10,9%, comparativ cu un consens de 9,4%, invocând economii de scară din creşterea volumelor.

Compania a confirmat o prognoză pentru întregul an de vânzări de 7,4 miliarde până la 7,6 miliarde de euro, cu o marjă de profit operaţional de aproximativ 12%.

Pentru prima dată, rezultatele au inclus producătorul spaniol de muniţie Expal, achiziţionat recent.

”Profitul operaţional semnificativ mai mare decât cel aşteptat se datorează în principal dinamicii puternice a pieţei în domeniul tehnologiei de securitate – în special în divizia Arme şi Muniţii”, a spus compania într-un comunicat.

Contractorii din domeniul apărării au obţinut profituri extraordinare, în timp ce ţările Uniunii Europene se străduiesc să furnizeze Ucrainei pentru apărarea acesteia împotriva Rusiei şi să reînnoiască stocurile de muniţii care au scazut de la Războiul Rece.

Mai multe dintre sistemele emblematice ale Rheinmetall au fost implementate în Ucraina, în timp ce ţările vecine şi-au refăcut sistemele de armament pe care le-au donat vecinului lor din est.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.