Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au crescut în aprilie cu 1,27 miliarde euro, la 35,96 miliarde euro, în urma emisiunii de eurobonduri a Ministerului Finanţelor, arată datele publicate marţi de BNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezervele valutare se situau, la sfârşitul lunii februarie, la 34,495 miliarde euro şi au ajuns la 31 martie la 34,695 miliarde euro. La 30 aprilie, acestea au atins nivelul de 35,96 miliarde euro.

În cursul lunii, au intrat 1,921 miliarde de euro, provenind din "modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de eurobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 1.750 milioane euro) şi altele".

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieşiri de 656 milioane euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,88 miliarde euro la 3,861 miliarde euro, raportat la preţurile internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au crescut la 39,821 miliarde euro în aprilie, de la 38,572 miliarde euro în martie. 

Plăţile scadente în luna mai în contul datoriei publice denominate în valută însumează 158 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.