Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a redus duminică dobânda de politică monetară pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, la un interval de 0%-0,25%, luând o nouă măsură de urgenţă pentru a ajuta economia în timp ce pandemia de coronavirus escaladează rapid, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 3 martie, Rezerva Federală a redus dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, la un interval 1% - 1,25%, prima măsură de acest tip adoptată în afara unei şedinţe programate după criza financiară din 2008.

”Efectele coronavirusului vor apăsa activităţile economice pe termen scurt şi vor exercita riscuri pentru perspectiva economică. În lumina acestor evoluţii, Comitetul de politică monetară a decis să reducă întervalul ţintit”, a explicat Fed într-un comunicat.

”Comitetul se aşteaptă că va menţine acest interval până când se va asigura că economia a depăşit evenimentele recente şi că este pe cale să atingă obiectivele privind o rată de angajare maximă şi de stabilitate a preţurilor”.

Următoarea şedinţă de politică monetară a Rezervei Federale ar fi trebuit să aibă loc pe 17-18 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.